7.2.12

Kontrolörid alustavad serveerimise hindamist

Alates sellest nädalast hakkavad pubisid külastama õllekontrolörid, kes hindavad õlle õiget serveerimist ning teenindaja teadmisi õlle ja toidu sobitamise kohta. Õllekontrolörid alustavad tööd A. Le Coqi poolt möödunud sügisel ellu kutsutud õllekultuuri arendamise projekti Beer Star raames.

A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul on tegevuse eesmärgiks arendada Eesti õllekultuuri, tõstes meie pubides ja restoranides õlleserveerimise taset. Ta lisas, et projekti raames õpetatakse oskuslikult õlut serveerima 50 toitlustuskohta üle Eesti. “Kuna soovime, et projekt oleks jätkusuutlik ning et pubides ja baarides hoitaks õlleserveerimist ka edaspidi au sees, koolitasime välja õllekontrolörid, kes hakkavad hindama serveerimisoskust Tallinna, Tartu, Pärnu ja Kuressaare Beer Star märki kandvates kohtades,” lisas Noop.

Ühtekokku koolitati välja 17 õllekontrolöri. Neist 10 alustavad tööd Tallinnas, 5 Tartus, üks Pärnus ning üks Kuressaares. Õllekontrolöride ülesanne on hinnata pubis või restoranis serveeritud õlut väljatöötatud kriteeriumite järgi ning kontrollida teenindaja teadmisi õlle ja toidu kokkusobivuse kohta.

Õllekontrolör hindab maksimumpunktidega teeninduskohta kui õlu on serveeritud sobilikust õlleklaasist ning õigel temperatuuril. Serveeritud õlle peal on 2–3 cm õllevahtu. Õlleklaas on asetatud õllealusele ning klaasil olev logo on suunatud kliendi poole. Samuti peab teenindaja vajadusel oskama soovitada õlle kõrvale sobilikke roogasid ning kirjeldada õlle maitset.

Beer Star sertifikaat on välja antud õlut vaid tipptasemel serveerivatele pubidele ja restoranidele, mille tunneb ära ukse peal oleva vastava märgi, õllealuste ning Beer Star nimega märgistatud õllekraanide järgi.

A. Le Coqi poolt ellu kutsutud projekti Beer Star eesmärk on arendada Eesti õllekultuuri, rõhutades eeskätt õlle serveerimiskvaliteeti pubides, baarides ja restoranides. Projekti raames koolitatati välja ligi 50 A. Le Coqi õlut müüvat pubi, baari ja restorani üle Eesti. Koolitajaks on spetsiaalse väljaõppe saanud Eesti esimene õllesommeljee Kristjan Peäske.

(EBG)

Vaata lisaks:
Õllesommeljee toob kultuuri muutusi
Kuidas pakkuda õlut?
Nii tuleb serveerida!
Eesti esimene õllesommeljee edendab kultuuri
Tumedast õllest köögis ja klaasis
Õllest, toidust ja serveerimisest
Eksperiment: õhtu baaridaamina

No comments:

Post a Comment