20.6.11

Veskiviigi trahter passib merelinna

Suvel tahaks umbse vanalinna asemel süüa võimaluse korral pigem vee ääres, kus jagub õhku ja kaunist vaadet. Nii uitas ka Kõhu-kriitik mööda Haapsalu tillukesi tänavaid, kuni jõudis keha kinnitama Veskiviigi trahterisse.

Teekond kinnitas taas reeglit, et mida kaugemale kesklinnast ja turismiviitadest, seda põnevamaid paiku leiad.

Veskiviigi trahteris maabume loomulikult õue, sest kes suvekuumuses ikka toas tahab istuda. Sama mõte on teistelgi trahterikülastajail, sest toidukoha mereteemalises söögisaalis pole ainsatki hinge.

Kus on hooajaline kohalik kala?

Menüü saabub lauda kohe ja esmalt jäävad silma soodsad hinnad: hommikupuder 2, omlett 3, supid alates 3, pasta 4,5 ja salatid alates 2,5 eurost. Tundub, et seda koostades on mõeldud väga erineva paksusega rahakotiga inimestele.

Menüü miinuseks on kindlasti tõik, et juuni keskpaigas mere ääres istudes tahaks kohalikku hooajalist kala. Kuigi Veskiviigi trahteris on kalaroogi piisavalt, on need valmistatud räimest, heeringast ja võikalast.

Sööke oodates saavad väiksemad trahterikülastajad maja kõrval kiikuda ning veidi suuremad ronida söögiplatsi kõrval kõrguvasse vaatetorni, imetlemaks sadama ilu ja Haapsalu siluetti.

Tellitud praed jõuavad lauda umbes poole tunniga. Kõhukriitik koos oma sõpradega valis menüüst välja grillitud kanafilee ürdikastmega (5,5 €), grillitud sealiha koorekastmega (6 €, pildil ülemine) ja võikalaprae (7,5 €). Kõigile neile hindadele tuleb liita lisandi hind ehk 1 €. Valikus on nii erineval viisil valmistatud kartulit kui ka riisi, samuti vokitud juurvilju (1,5€).

Eranditult kõigi kolme prae lihaline pool, olgu see siis kana, kala või siga, oli veidi tuimavõitu. Süües jäigi selgusetuks, kas kokal napib liha ja kalaga ümberkäimiseks kogemusi või on portsjonid äsja sügavkülmikust välja võetud.

Salateid võiks nupukamalt serveerida

Ilmselt kõik külastajad seda tuimust tähele ei panegi, sest kastmete ja lisandite peale on Veskiviigi trahteri kokal suurepärane käsi. Kartulipüree oli hõrk ja maitsev ning maitsekad kartulilootsikud passiksid õlle kõrvale näksida niisamagi.

Praade kroonisid aga osavalt maitsestatud kastmed, mis kippusid keelt alla viima. Kui ka salatid oleksid veidi nupukamalt serveeritud kui tavapärane tomati-kurgilõik ja lehtsalat, millele peale puistatud lusikatäis pestot, saaks pearoast veel parema maitseelamuse. Kõhu sai sellest täis nagunii.

Kindlasti soovitab Kõhukriitik proovida ka Veskiviigi trahteri toorjuustukooki (3 €). Vaarikamoosiga serveerituna on selles kodust kohupiimakooki meenutavas maiuses kõik maitsenüansid peensusteni välja timmitud ning Kõhukriitik leiab, et ainuüksi selle koogi pärast tasub Veskiviigi trahterisse sattuda veel teinegi kord. Seda enam, et hoonel on värvikas ajalugu – see on olnud Vormsi rebasefarmisööda külmhoone ja lihakombinaadi soolaladu, 1985. aastal ehitati soolalaost jahtklubi.

Veskiviigi trahter

Asukoht: Haapsalu, Holmi 14. Avatud: E–P alates kella 12. Täpsem info: 473 7460

(Õhtuleht)

Vaata lisaks: Veskiviigi Trahter

No comments:

Post a Comment